13.4.2012

KoKoEspoo sai uuden hallituksen

KoKoEspoon uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa Sellon ravintola Basessa. Iloista uudessa hallituksessa on, että saimme useammankin uuden, innostuneen ja taitavan jäsenen. Yhtä iloista on sitten se, moni vanha, innostunut ja taitava jatkaa.

Uusi hallitus keskusteli jo aloitetusta teemasta maahanmuuttajataustaisten vanhempien ja oppilaiden osallisuuteen liittyen. Kyseessä on KoKon Muu Maa Mansikka - teema, jonka ydinsanoma on, että koulussa ei syrjitä.

Olemme keränneet teemaan liittyvää tietoa maaliskuun "Learning Cafe" tilaisuudessamme, ja meihin kolahtivat erityisesti seuraavat, monikulttuurisuuteen liittyvät oivallukset:

  • Monikulttuurisuuden huomioon ottaminen ei tarkoita, että vanhasuomalaisten tarvitsee luopua omastaan. Päin vastoin: kulttuurien kohdatessa kaikki saavat lisää.
  • Kommunikaatio on kaiken A ja O. Ilman yhteistä kieltä ei synny yhteyttä. Panostetaan siis kielimuurin voittamiseen.
  • Uussuomalaiset eivät ole koulun tai vanhempainyhdistyksen toiminnassa ensisijassa passiivisina kohteina, siis saamassa jotain meiltä muka viisaammilta. Päinvastoin, heillä on mitä suurimmassa määrin annettavaa. Jos vain maltamme kuulla.
  • Kodin ja koulun yhteistyössä ja vanhempaintoiminnassa luokan tason yhteistyö on todeenäköisesti se johon on panostettava kun pyritään kulttuurien kohtaamiseen. Tähän on siis kehiteltävä uusia ideoita ja niitä on jo syntymässä mm. Vanhempainliitossa. Hyvä!
Kevään kuluessa on vielä odotettavissa Muu Maa Mansikka -teemaan liittyvä pieni tempaus, mutta sen sisältö pysyköön toistaiseksi salaisuutena. Seuraavassa tapaamisessa jatketaan!

Terveisin
Susanna Lehti, pj.

Ei kommentteja: