1.9.2009

Laatukriteerit opetukselle

Opetushallitus on tehnyt perusopetukselle laatukriteerit. Ne ovat juuri nyt koulusäästöjen aikaan mielenkiintoista luettavaa. Onko opetus laadukasta omien lastesi koulussa?

Kodin ja koulun yhteistyölle laatukriteerit asettavat mm. seuraavia vaatimuksia:



"Kodin ja koulun yhteistyötä tehdään sekä yhteisö-, että yksilötasolla. Yhteisötasolla huoltajat ovat mukana kehittämässä koulun toimintaa ja tukemassa koulu- ja luokkatason hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Koulu tarjoaa mahdollisuuden huoltajien keskinäiseen vuorovaikutukseen ja sitä kautta vertaistukeen...Kodin ja koulun yhteistyö on riittävän monipuolista. Toimintatavoista on sovittu."

Niinpä. Kuulostaa hienolta, mutta kuinkahan monessa koulussa on jo näin?


Huoltajien vastuusta laatukriteerit uskaltavat todeta seuraavaa:

"Lapsen huoltajalla on vastuunsa yhteistyön onnistumisesta. On tärkeää, että huoltajat osoittavat kiinnostusta lapsen koulunkäyntiä kohtaan, arvostavat koulun ja opettajan työtä ja osallistuvat kodin ja koulun yhteistyöhön. "

Laatukriteereihin voit tutustua seuraavan linkin kautta:

http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2009/liitteet/opm19.pdf?lang=fi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Säästöjen keskellä olisi hyvä muistaa vanha viisaus : " hyvää ja ja halpaa ei olekaan".

En jaksa uskoa suomalaisen peruskoulun pysyvän yhtä laadukkaana näiden säästöjen jäljiltä. Ilman sijaisia jää asioita varmasti oppimatta!

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Sijaiskielto säästää niin vähän, että tutun koulumiehen mukaan vastaavat säästöt saataisiin helposti kasaan muilla toimilla.

Sijaiskielto vaarantaa espoolaislasten turvallisuuden joka päivä ja kertoo rumaa kieltään päättäjiemme moraalista.