29.4.2014

Jari Sinkkonen Espoon Sellosalissa - Vanhemmuuden antoisa pesti

Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen alusti 22.4 Sellosalissa aiheesta "Vanhemmuuden antoisa pesti". Luento oli osa Voi hyvin -yleisöluentoja, ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Luennolla käsiteltiin lapsen elämänkaarta vauvasta parikymppiseksi. Sinkkosen letkeän rauhalliseen tyyliin käytiin läpi monia tämän aikakauden lasten ongelmia. Hän oli monen vanhemman tavoin huolissaan esimerkiksi lasten digiviihteestä. Vaikka internet ja tietokone ovat varmasti monella tapaa hyödyllisiä välineitä, ei lasta tulisi jättää yksin netin maailmaan. Liian helposti lapset eksyvät väärille sivustoille ja hyvin monet ovat jo ala-asteiässä käyneet katsomassa pornoa tai pelanneet väkivaltaa sisältäviä ilmaispelejä. Sinkkosen mukaan liian aikaisin koetut, kehitysasteelle vieraat kokemukset voivat traumatisoida/kuormittaa turhaan lasta. Poliisin ampuminen  tai jonkun puukottaminen digipelissäkään ei tulisi olla kenenkään alaikäisen vapaa-ajan viihdettä.

Päivänpolttavien lisäksi Sinkkoselta sai aivan ihania ohjenuoria vanhemmille, joista muutaman laitoin ihan ylös. Vapaasti lainaten:
 
"Hyvä kasvattaja ei tiedä etukäteen lapsen puolesta vaan menee ongelle....rupattelu lapsen kanssa on tärkeää....lukion ekaluokkalaista ei tule päästää Abi-risteilylle..."

Luennoitsijana Jari Sinkkonen on hyvä, suosittelen käymään ihan itse häntä kuuntelemassa. Ensi syksynä jatkuu Sellosalissa Voi hyvin-luentojen sarja, ehkä saamme silloin kuulla häntä lisää!

Terveisin
Annette / KoKoEspoo ry:n hallituksen varajäsen 2014

Ei kommentteja: