23.9.2009

Adressi koulusäästöjä vastaan

Espoon alakoulujen johtokuntien verkosto on avannut adressin koulusäästöjä vastaan. Seuraavassa verkoston yhteyshenkilön saate ja linkki adressiin.


Hyvät koululaisten vanhemmat / espoolaiset !

Taloudellinen taantuma koettelee Espoosta kovalla kädellä ja kaupungin ensi vuoden budjettiin on luvassa mittava määrä leikkauksia. Yksi suunnitelluista leikkauskohteista on sivistystoimi, johon kohdistuisi tämän hetken tietojen mukaan 9 miljoonan euron leikkausvaatimus.

Espoon koulujen johtokunnat ovat huolestuneina seuranneet suunnitelmia perusopetukseen kohdistuvista leikkauksista. Näin mittavat leikkaukset ovat omiaan vaarantamaan perusopetuksen hyvätasoisen laadun Espoossa, johon kuntalaisina olemme tottuneet ja jota arvostamme. Esitetty leikkaustarve johtaisi väistämättä opettaja- ja avustajaresurssien vähenemiseen, ryhmäkokojen suurentamiseen, tarjottavan opetuksen laatuun ja määrään sekä vaarantaisi ravitsevan ja terveellisen kouluruoan laadun.

Olemme espoolaisten koulujen johtokuntien kanssa luoneet epävirallista verkostoa, jonka kautta olemme pyrkineet vaikuttamaan säästöpäätöksiin ja kertomaan niistä epäkohdista, joita näin mittavat säästöt koulutoimessa saisivat aikaan. Mielestämme kyse on arvovalinnasta, tarvittavat säästöt voidaan Espoossa toteuttaa myös muulla tavoin.

Toivon, että voisit tukea meitä tässä tavoitteessamme ja allekirjoittaa oheisen internetissä olevan adressin säästöjen kumoamiseksi. Annan mielelleäni lisätietoja asiaan liittyen.

Adressi löytyy oheisesat linkistä:

http://www.adressit.com/opetustoimen_leikkaukset_espoo

Ystävällisin terveisin,

Virpi Pasanen
Kantokasen koulun johtokunnan puheenjohtaja

Ei kommentteja: