24.8.2009

Vanhempien säästöideoita. Osa I

Viime viikolla KoKon blogissa julkaistiin vanhemmilta kerättyjä näkemyksiä siitä, missä perusopetuksessa ei ainakaan saa säästää. Tällä viikolla esittelemme vanhempin säästöideoita. Ne perustuvat pääosin 10.8 järjestettyyn koulusäästöaiheiseen yleisötilaisuuteen ja vanhemmilta tulleisiin viesteihin.

Golfkentät ja muu urheilurakentaminen
Urheilurakentaminen ja esimerkiksi Golf-kenttään sijoittaminen nähdään täysin turhana ja vastuuttomana taloudellisen niukkuuden aikana. Liikunnan harrastamisen edellytyksistä tulee huolehtia pidemmällä aikavälillä, mutta siinä koululaisten edun mukaista olisi lähiliikuntapaikkoihin panostamien.

Teatteritalo
Teatteritalon rakentaminen nähdään täysin tarpeettomana juuri nyt. 50 km Espoosta säteellä on kymmeniä teattereita. Teatteritaidetta ja sen tekijöitä voidaan tukea uusia seinä rakentamatta.

Koulujen ATK-hankinnat
Tietokoneet ja Smartboardit nähdään tarpeettomina hankintoina. Tosin vastakkaisiakin näkemyksiä esiintyy ja esimerkiksi Smartboardien nähdään toisaalta säästävän esimerkiksi kopiointikuluissa.

Lisää vanhempien säästöajatuksia julkaistaan lähipäivinä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä teatteritalon tarpeellisuudesta juuri nyt. Teatteria voinee esittää ainakin tilapäisesti muissakin, olemassaolevissa tiloissa (esim. kouluissa!)