23.4.2009

Pelisääntöpaneeli onnistui!

KoKon "Pelisäännöt"-paneeli onnistui yli odotusten. Paikalla oli mahtavan aktiivinen yleisö, joka otti osaa keskusteluun terävillä kommenteilla. Panelistimme, jotka on mainittu edellisessä lastussa, olivat vireessä. He kukin toivat tietonsa ja kokemuksensa yhteiselle areenalle. Erityisen ilahduttavaa oli, että sanansa sanoi reippaasti myös Viherlaakson koulun ysiluokkalainen, Anna Ahola.

Keskustelussa nousi esiin tärkeitä asioita ja vaikka paljon jäi sanomatta, uskon, että KoKon hallitus sai paljon pureskeltavaa. Minulle kolahti erityisesti kaksi asiaa
  • sekä oppilaat, opettajat, että vanhemmat tarvitsisvat selvästi nykyistä enemmän positiivista palautetta. Tässä on meillä kaikilla peiliin katsomisen paikka! Lapsi kaipaa opettajan tunnustusta ja positiivista huomaamista, koti kaipaa opettajan ja koulun myönteistä viestintää lapsesta ja opettaja ja koko kouluyhteisö vanhempien kehuja ja kannustusta. Myös joulu- ja kevätjuhlien välisenä aikana.
  • hyviä tuloksia ei saada asenteella, jossa oppilas on kuin kilpahevonen, jota vanhempien ja opettajan valmennuksella työnnetään yhä parempiin yksilösuorituksiin. Koululuokka on yhteisö, jossa paras tulos saadaan panostamalla yhteisön hyvinvointiin ja yhteisöllisiin oppimisen tapoihin.

KoKon hallitus lähtee nyt työstämään paneelin ja tekemänsä kyselyn perusteella kodin ja koulun kasvatuskumppanuutta tukevia pelisääntöjä. Yhteistyökumppaniksi koulutoimen puolelta lupautui hallintopäällikkö Tapio Erma. Tulemme viestittämään asiasta aktiivisesti myös jäsenyhdistyksiä ja toivomme niiltä kommenteja ja mieleipiteitä jatkossakin.

Lämmin kiitos mahtavasta panoksesta sekä panelisteille, että yleisölle!

Terveisin
Susanna Lehti

Ei kommentteja: