14.4.2013

Vanhempainliitto: Aikuisen on pysyttävä aikuisena


Suomen Vanhempainliitto tiedote 10.4.2013
Vanhempainliitto toivoo opettajille lisäkoulutusta sekä tukea vanhemmilta ja eri ammattiryhmiltä koulujen työrauhan vahvistamiseen. - Koulu on liian harvoin yhteisö, johon lapsella on ilo ja kunnia kuulua. Tämä on pitkälti meistä aikuisista kiinni. Esimerkiksi koulujen järjestyssääntöjä tehtäessä niihin pitää sitouttaa opettajat ja muu henkilökunta, lapset ja vanhemmat. Toisekseen toivomme, että vanhemmat otetaan aktiivisesti mukaan ylläpitämään ja parantamaan koulujen työrauhaa. Vanhempien auktoriteettia tarvitaan opettajien tueksi muun muassa luokkatilanteisiin. Tähän on viimeinkin herättävä, toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila toteaa.
Vanhempainliitto haluaa koulujen työrauhatalkoisiin mukaan laajan rintaman. - Kyse on koulun osaamisesta ja halusta toimia yhdessä lasten, kotien ja muiden ammattiryhmien, kuten nuorisotyöntekijöiden, kanssa. Mikäli emme esimerkiksi ryhmäytä oppilaita niin ala- kuin yläkoulussa, kiusaamista, levottomuutta ja syrjintää syntyy. Kyse on meidän vanhempienkin vastuusta, jonka olemme valmiit ottamaan uudella yhteisöllisellä otteella, Kurttila sanoo.
- Me aikuiset, vanhemmat ja opettajat, tarvitsemme toisiamme ja yhteistä kärsivällisyyttä. Ja lapset tarvitsevat meitä. Hermojen menettäminen ei auta. Tämä on tunnistettava, kun pyrimme palauttamaan koulujen työrauhan. Se on täysin mahdollista ja välttämätöntä, Kurttila päättää.
Kurttila käyttää keskiviikkona puheenvuoron opettajien organisoimassa mielenilmauksessa koulujen työrauhan puolesta klo 16.30 alkaen Senaatintorilla, Helsingissä. 
Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila, 050 544 3757


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se olisikin vaarallista teinille, jos hänelle pääsisi kokemuksen kautta syntymään epäilys, että aikuinenkin saattaa tipahtaa teinin tasolle, kun tämä lähtee päättäväisesti rajaa hakemaan.